Deel jouw kennis met je zakelijke netwerk!

Als je een smartphone hebt, of graag reist, heb je vast wel eens gebruik gemaakt van een platform in de deeleconomie. Uber, AirBnB, Peerby, en Nextdoor, zijn allemaal voorbeelden van platformen die op verschillende schaal van grootte succesvol zijn binnen de deeleconomie. Nextdoor is misschien de minst bekende uit dit rijtje, maar juist dit platform geeft de kracht van deelconcepten goed weer. Het is een platform dat het mogelijk maakt om diensten en producten die jij zelf nodig hebt op te zoeken in je lokale netwerk. Dankzij het platform ontstaan allerlei mooie connecties tussen mensen, die zo gebruik kunnen maken van elkaars kennis en ervaring om samen hun buurt leuker te maken.

Uit onderzoek van I&O research blijkt dat praktisch alle Nederlanders ook echt graag delen. Zij doen dat letterlijk en figuurlijk dicht bij huis, en wanneer er gedeeld wordt is dat vooral sociaal gemotiveerd. De meerderheid van de Nederlanders deelt met anderen. Slechts 4 procent van de Nederlanders leent niet van een ander én leent ook niets uit aan anderen. Nederlanders zoeken dus graag verbinding op met anderen, en helpen elkaar. De cijfers uit dit onderzoek ondersteunen de gedachte dat de deeleconomie op zijn minst een waardevolle aanvulling is op het huidige economische systeem.

De tegenstrijdigheid is dat we in ons zakelijke netwerk nog niet zo vaak van de mogelijkheden van de deeleconomie gebruik maken. Terwijl juist op de werkvloer dit soort verbindingen van enorme waarde zijn. Hoe vaak loop je tegen een uitdaging aan waarvoor binnen jouw organisatie niet de juiste kennis is? Daarom is Qwobble er! Via het platform vind je snel de kennis en hulp die jij op dat moment nodig hebt. Wij bouwen aan een community van mensen die kennis met elkaar willen delen. Wil jij ook deel uitmaken van deze community? Schrijf je dan nu in voor onze bèta via de homepage!