Richt jouw organisatie optimaal in om gebruik te maken van digitalisering

Organisaties staan voor een grote uitdaging. Digitalisering neemt exponentieel toe, en dat heeft een grote impact op iedere bedrijfstak. Als gevolg van deze digitalisering is in verschillende branches een vergelijkbare ontwikkeling zichtbaar. De afgelopen jaren heeft platformisering al toegeslagen in de retail (AliBaba), telco (Orange is sinds kort ook een bank). Deze ontwikkeling zet zich nu ook langzaam door naar de traditionele bankwereld, en zelfs de overheid ziet de kansen van digitale platformen.

Toenemende digitalisering maakt het mogelijk om talenten, kennis en mankracht op nieuwe flexibele wijzen bij elkaar te brengen en te ‘matchen’ met taken en processen. Elke organisatie is terug te brengen tot een vraagstuk dat neerkomt op het samenbrengen van vraag en aanbod. Bestaande organisaties zullen, net zoals bekende platformspelers, in de toekomst steeds meer flexibele eigenschappen krijgen. Dit zal niet alleen de onderkant van de arbeidsmarkt treffen, maar alle beroepsgroepen. Het essentiële vraagstuk voor organisaties blijft hoe op het juiste moment de juiste skills aan de juiste vraagstukken te koppelen, zodat de match tussen vraag en aanbod zo sterk mogelijk blijft.

 

Het ultieme antwoord op flexibele vraag en aanbod, is het ad hoc gebruiken van kennis die je niet binnen je eigen organisatie beschikbaar hebt. Qwobble biedt deze mogelijkheid voor iedere organisatie binnen de creative tech. Voor design agencies, reclamebureaus en webontwikkelaars is het essentieel om slim gebruik te maken van de juiste kennis op het juiste moment. Soms is het al voldoende om gewoon met iemand te sparren over een vraagstuk. Soms heb je juist hele specifieke kennis nodig en is het lastig die kennis te vinden. Vaak is het lastig om binnen je eigen organisatie oplossingen te vinden, omdat de meeste medewerkers na verloop van tijd binnen dezelfde kaders zijn gaan denken. Door open te staan voor ideeën van buiten je eigen organisatie kom je tot betere en creatievere oplossingen. Op deze gedachte is het Qwobble platform gebouwd.

 

Qwobble gaat vanaf 1 februari live in private bèta. In deze periode werkt onze community van enthousiaste gebruikers aan het optimaliseren van het platform en de gebruikerservaringen.

We helpen designers, developers en marketeers in de creative tech om optimaal gebruik te maken van de kennis die in onze community beschikbaar is. Omdat wij geloven dat iedereen optimaal presteert in een omgeving waar kennis delen centraal staat. Wil jij deel uitmaken van onze Qwobble community? Meld je nu aan om het platform in bèta te testen!